Kuchnia holenderska: Przepisy na stroopwafels i haring
Żywność ekologiczna jest zazwyczaj uważana za niezmiernie zdrową. Dzieje się tak ponieważ produkty ekologiczne są aktywowane przy użyciu pewnych ściśle wskazanych reguł. W szczególe nie mogą być sztucznie korygowane. Świadczy to, że na przykład ekologiczne warzywa mogą wyglądać mniej atrakcyjnie aniżeli położone obok w sklepie te same materiały z nieekologicznych upraw. Możemy jednak posiadać pewność, że do ich uformowania nie użyto środków syntetycznych. Człowiek nie interweniował także w ich genotyp. Ekologiczne jarzyny powstały w sposób naturalny. To sprawia, że nie zawierają jakichkolwiek ulepszaczy. Są przez to zdrowsze, jak Sklep.Fungopol.PL – Grzyby Leśne: Marynowane, Suszone, Mrożone. To samo dotyczy innych towarów spożywczych. Ekologiczne mięso będzie pochodziło z takich hodowli, w jakich zwierzęta mają zapewnione jak najlepsze warunki życia. Nie są również sztucznie dokarmiane w celu zwiększenia ich wagi. Jednakowo rzecz ma się na przykład z jajkami. Te wywodzące się z ekologicznych ferm kurzych na pewno będą bogatsze w różnorodnego rodzaju wartości odżywcze. W następstwie tego należałoby jeść żywność ekologiczną.
1. Kliknij
2. Kliknij dla szczegółów
Kuchnia kubańska: Przepisy na ropa vieja i moros y cristianos